Social links

  connect@degroenebocht.nl          

wie is DGB: de Energiebespaarders

Ontmoet de mensen en partijen in De Groene Bocht. Vandaag:

Mark Zaal en Jeffry Broek van de Energiebespaarders

Ze worden begroet met ‘heren!’. Je zou hen misschien beter kunnen omschrijven als verdomde goed uit de kluiten gewassen jonge mannen. Korte broek, hippe sneakers, overhemdje en een welvarende kleur. Naast advocaten loopt er op De Groene Bocht ook dit soort rond.
En het wordt meteen op tafel gegooid: ‘Wij helpen woningeigenaren hun huis te verduurzamen.’ En dat doen ze door te ontzorgen, door de transitie naar 100% duurzame energievoorziening te versnellen. Niet alleen op zeer korte termijn, maar voor de komende tien jaar. Van vloer, dak, spouwmuur, isolatieglas naar zonnepanelen en wellicht een andere cv-ketel.
Zij halen alle rompslomp weg voor de huiseigenaar, helpen de installateurs en zorgen van begin tot eind voor het hele proces. En dan ook nog alles online.
Twee jaar geleden hebben Zaal en Broek hun baan opgezegd, de één bij een off-shore bedrijf en de ander bij een energiemaatschappij. Beide een studie aan de TU in Delft als basis en voor beiden werd de droom voor de Energiebespaarders groter dan de goede baan die zij op dat moment hadden.
Dit zijn de mannen die inzichtelijk maken wat een voordeel het oplevert voor milieu én portemonnee. Zij laten zien hoe je de investering terug gaat verdienen. Hiermee zetten zij hun doelgroep in het zonnetje, want dat zijn de mensen die een stukje bijdragen aan een betere wereld en er zelf ook beter van worden.
De twee jonge entrepreneurs met duurzaamheid in hun DNA zitten vol vuur en passie, ook al is de buffer uit het zicht verdwenen, duurde het bij de start allemaal twee keer zo lang, is het drie keer zo duur als bedacht en zes keer zo kut.
Time to market, time to take action en hongerig naar die kick-ass gebruikerservaringen huizen zij in De Groene Bocht. Practice what you preach, net zoals de andere huurders. ‘Als je er voor staat moet je het ook ademen’, aldus Jeffry. En dan ook nog in een prachtig, representatief en centraal gelegen grachtenpand hartje Amsterdam.

 BEZOEK DE WEBSITE  

door Melting Pot Stories

wie is DGB: de Energiebespaarders