Social links

  connect@degroenebocht.nl          

Groene Bochter Solarix winnaar Solar Design Challenge!

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven heeft Studio Solarix, een start-up in De Groene Bocht 2, de 1e prijs gewonnen van de Solar Design Challenge 2016! De jury was zeer overtuigd van het product en de mogelijkheden en onder de indruk van hoe Solarix erin slaagt de werelden van Solar en Design op een mooie manier te combineren.

Studio Solarix is sinds hun oprichting gevestigd in De Groene Bocht en een samenwerking tussen Marloes van Heteren van CUBE architecten en ontwerper Reinier Bosch. De ambitie is om de gebouwde omgeving te verduurzamen door op een mooie manier energie via gevels op te wekken.

De prijsvraag was uitgeschreven voor ontwerpers die zonnecellen op een functionele manier kunnen integreren in allerlei eindproducten en werd georganiseerd door Solliance in samenwerking met HighTechXL, Holland Innovative en HighTech Plaza. De prijs werd uitgereikt door Elphi Nelissen, rector van de TU/e en voorzitter van de SER Brabant. De prijs bestaat naast een beker en mooi geldbedrag uit in-kind support van de organiserende partijen om het product verder door te ontwikkelen en naar de markt te brengen.

‘Voor Studio Solarix is het een enorme eer om al in dit stadium op deze manier waardering te krijgen voor ons product en onze visie!’

Groene Bochter Solarix winnaar Solar Design Challenge!