Social links

  connect@degroenebocht.nl          

Met stijl naar je werk

Altijd al een stijlvolle stadsfiets met een bijzonder verhaal willen hebben? Een ROETZ fiets gemaakt van hergebruikte en natuurlijke materialen, iets wat De Groene Bocht graag promoot! Dus als DGB-er krijg je 10% korting op een Roetz-Bike bij online bestellingen via www.roetz-bikes.nl! Mail ons voor je eigen kortingscode. De Groene Bocht neemt het voorbeeld en heeft haar eigen exemplaren binnenkort voor de deur staan.

It’s that easy..

Meet Roetz bikes

If there is one thing we as bike producers distinguish ourselves from all other brand, it is that we re-use old frames to make new ones. When they are used, worn out and discarded that is. – Roetz bikes

Roetz Bikes zijn stevige nieuwe tweedehands stadsfietsen. De fiets wordt namelijk zoveel mogelijk uit hergebruikte onderdelen en natuurlijke materialen vervaardigd. Want in Nederland gooien we jaarlijks duizenden fietsen weg, terwijl er aan het frame niets mankeert. Bij Roetz kwamen ze op het slimme idee daar weer nieuwe fietsen van te bouwen! Tevens zijn  de spatborden van FSC goedgekeurd hout, de handvatten van FSC goedgekeurde kurk, de leren zadels plantaardig gelooid. En wordt alles in een sociale wekplaats opgebouwd. Een verantwoorde fiets met een stoere look!

  • Unieke mannen maken unieke bikes. Roetz-Bikes worden in Nederland gemaakt, met de hand én met trots. Roetz team van makers zijn mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om wat voor reden dan ook.
  • Design en duurzaamheid gaan hand in hand. Voor een fiets is het design minstens zo belangrijk als goede rij-eigenschappen.
  • Frames met een geschiedenis. Als er één onderdeel is waar zij zich onderscheiden, dan is het wel dat ze oude frames hergebruiken voor nieuwe fietsen.
  • Fietsen maken met de hand en met aandacht. Roetz fietsenmakers krijgen ruimte en tijd, zodat jouw fiets met aandacht gemaakt kan worden.
Met stijl naar je werk

Comments (0)