Social links

  connect@degroenebocht.nl          

TreeWIFI

Volg de snelle ontwikkeling van De Groene Bocht member TreeWifi.

Met haar slimme (en mooie) vogelhuisjes wil de startup TreeWifi de luchtkwaliteit van de stad lokaal zichtbaar maken en verbetering lokaal belonen met gratis wifi! De vogelhuisjes zitten vol met sensoren die via gekleurde LED lichten laten zien hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is. Als de kwaliteit verbetert dan wordt de straat beloond met gratis wifi.

Het idee vindt z’n oorsprong in de bekende quote: “Imagine if trees gave of wifi signals we would be planting so many trees and we’d probably save the planet too bad they only produce the oxygen we breathe”.

Nadat bedenker Joris Lam zijn winnende idee pitchte bij de Awesome Foundation  waar ‘awesome’ ideeen iedere maand €1000 kunnen verdienen, ging het snel. De Groene Bocht bood Treewifi daarop een werkplek aan en anderen boden hun expertise in sensoren of businessmodellen aan via Heroes & Friends. Vanuit De Groene Bocht ontwikkelt Joris de vogelhuisjes nu verder uit met behulp van de experts die zich aanbieden via het eveneens in De Groene Bocht gevestigde crowdsourcing platform Heroes & Friends. Ook de media pikte het verhaal snel op en het project heeft inmiddels aandacht gekregen van onder andere BrightRTL Nieuws en het Parool
[layerslider id=”21″]

Joris zelf over zijn Treewifi:

TreeWiFi wil luchtvervuiling zichtbaar, bespreekbaar en zelfs een beetje leuk maken. De kastjes die wij ontwikkelen kunnen in een boom gehangen worden om hyperlokaal de luchtkwaliteit te meten en laten op een simpele manier zien wat de status is. Als het slecht gesteld is met de luchtkwaliteit kleurt de boom rood, maar wordt er een verbetering waargenomen dan kleurt de boom groen en geven de kastjes als belonging gratis WiFi aan de hele straat. Zo worden burgers op een leuke manier betrokken en aangespoord om zelf wat te doen aan de luchtkwaliteit in hun straat.”

Op dit moment is Treewifi in gesprek met onder andere gemeenten die de data goed kunnen gebruiken en wordt het vogelhuisje verder uitgewerkt. Wil je helpen? Kijk dan op de pagina van Treewifi op Heroes & Friends.

TreeWiFi wil luchtvervuiling zichtbaar, bespreekbaar en zelfs een beetje leuk maken!

BEZOEK ONZE WEBSITE

TreeWIFI