Social links

  connect@degroenebocht.nl          

Wie is DGB: Van Den Biesen Kloostra Advocaten

Phon van den Biessen van Van Den Biesen Kloostra Advocaten

Van een eigen advocatenkantoor met behoorlijk wat personeel, naar De Groene Bocht met zakenpartner Bondine en zijn hondstrouwe Lima. Na een hartoperatie is het genoeg geweest. Phon van den Biesen is ook opgegroeid rondom de Keizersgracht, niet heel vreemd dat hij hier uiteindelijk weer is beland.
Grote zaken doet hij; zaken over oorlog en vrede, voor de vrede en natuur- en milieu, tegen kernwapens en kruisrakketten, tegen de Staat der Nederlanden en voor het internationaal Gerechtshof.
Hij begon met een grote zaak in ’84. Een zaak tegen de Staat der Nederlanden, omdat er in ’79 een zogenaamd dubbelbesluit was genomen door de NAVO dat er in Europa middellangeafstandsraketten en nucleaire kernwapens geplaatst zouden worden. Het gevolg waren de grootste demonstraties ooit in Amsterdam (’81) en Den Haag (’83). Rond de 500.000 man was op de been. Grenzen zijn opgezocht en juridische elementen zijn aan het pallet toegevoegd en uiteindelijk betekende dit voor Van Den Biesen een entree in het Internationale Recht.
Dat ene interview op de radio met iemand van De Groene Bocht deed Phon besluiten zich daar te vestigen. Geen actievoerders, geitenwollensokken of softies. Maar een hoop (kleine) bedrijfjes met een zakelijk insteek en een duurzaam doel. Niet een geloofsbelijdenis nastreven en denken dat je daarmee de wereld verbetert, maar door het om te zetten in werk en productie.
Phon: ‘Het is een illusie de wereld te kunnen verbeteren door alleen lief te zijn. Je moet ook nog je boterham verdienen.’

 BEZOEK DE WEBSITE  

Wie is DGB: Van Den Biesen Kloostra Advocaten