Social links

  connect@degroenebocht.nl          

wie is DGB: The Bamboo Brush Society

Roger Nefkens van The Bamboo Brush Society

Acht jaar geleden is Roger begonnen als stagiair op de afdeling PR en Media van O’Neill. Met een bovenmatige interesse voor Social Media.

Gek op surfen, natuur, buiten zijn en wintersporten. De onontdekte wereld lonkte en hij is gaan reizen. Waar de één uiteindelijk beland op een wit strand, inclusief cocktail en een prachtige zonsondergang, beland Roger op een heel klein eilandje in Indonesië, Karimunjawa, en stuit daar op een enorm plastic probleem. Toen begon het onderzoek. Niet waar de beste cocktail te verkrijgen was, maar wat alternatieven waren voor plastic. Om het overschot van plastic afval te verminderen.

Samen met Maurits Haantjens was daar uiteindelijk The Bamboo Brush Society met een tandenborstel gemaakt van Bamboo. Omdat niemand gelijk ergens aan vast wil zitten kan je na een eenmalige aankoop én als het goed bevalt overgaan naar het zogenaamde subscription model. Omdat wij te lang met onze tandenborstel doen en deze na drie maanden een broeiplek vormt van bacteriën zorgt The Bamboo Brush Society op tijd voor een nieuwe.

De verkoop van de tandenborstel gaat van mond tot mond. Het ligt in winkels, hotels en ze verkopen het online.

Met zo’n dikke vijf miljard tandenborstels in de omloop op de aardbol, waarvan er twee miljard belanden waar zij niet horen, in zee of op de grond, dragen zij bij aan het plastic probleem. En ze zijn er nog niet. Een substantiële bijdrage aan dit probleem is de ultieme goal. Altijd op zoek naar alternatieven voor plastic, awareness kweken, ook bij de grote corporate organisaties.

Mocht je bij De Groene Bocht na de lunch je tanden willen poetsen, dan ligt daar naast de wasbak die gemene deler, dat kleine hulpmiddel om de wereld een klein beetje duurzamer te maken.

 BEZOEK DE WEBSITE  

wie is DGB: The Bamboo Brush Society