Social links

  connect@degroenebocht.nl          

wie is DGB: YONI

Mariah Mansvelt & Wendelien Hebly van Yoni

Mariah fietste jaren geleden op een zondag een behoorlijke afstand om alleen maar tampons te kopen, maar dan van biologisch katoen, zonder plastics of parfum. GGek eigenlijk, het was helemaal niet zo makkelijk verkrijgbaar. Dat constateerde Mariah ook op diezelfde zondag aan de keukentafel van Wendelien. En daar is het zaadje voor Yoni geplant.
Voor de vrouw waren de katoenen tampons dus geen reguliere keuze. Overigens stond er op de verpakking van de meest gewone tampon nooit waar ze van werden gemaakt.
Toen kwam daar Yoni. Gemaakt van puur biologisch katoen, geen plastic of parfum en geen synthetische stoffen. Met het doel beschikbaar te worden voor elke vrouw, om een regulier product te zijn die overal verkrijgbaar is.
Na een crowdfunding met de pakkende titel ‘Chemicals are not for pussies’, wat zodanig uitnodigend en spraakmakend was dat het werd opgepakt door diverse media, konden Mariah en Wendelien in januari 2015 een webshop lanceren. Inmiddels met een team van vier vrouwen sterk zitten zij in De Groene Bocht met ‘like minded individuals’.
Met hun duurzame bedrijfsmodel proberen zij goed te doen voor People, Planet en Profit. Goed zijn voor mensen – degene die voor je werken als voor wie je het product maakt, producten genereren die goed zijn voor de planeet en duurzaam zijn in de financiën.
Zich continu afvragend of wat zij doen het meest duurzaam is op dit moment. Neem bijvoorbeeld het plastic wikkeltje om de tampon. Die moet de komende tijd nog vervangen worden door een biologisch afbreekbaar alternatief.

Naast dat zo’n 300 meisjes en 130 jongens de naam Yoni dragen betekent Yoni in Sanskriet ‘vagina’ of ‘bron van het leven’. Best toepasselijk dus. En nu kan men een keuze maken. Rethinking periods.

 BEZOEK DE WEBSITE  

wie is DGB: YONI